PAVLOVA

Denne kaken er så god som gull. Her er det bare å bruke fantasien og pynte med det man liker best av frukt. Den er enkel å lage, selv jeg klarer det på 1-2-3.
Jeg lager den litt forskjellig hver gang, men her er en bra oppskrift fra klikk.no:


Pavlova er en lettlaget kake som du gjør festfin på et blunk.

 
Pavlova er nasjonalkaken i New Zealand, men det er absolutt ingen hindring for å servere den på den norske nasjonaldagen. Det nasjonale preget fikser du ved å pynte den i rødt, hvitt og blått - med jordbær, blåbær og marengstopper. Noen blader frisk mynte er også fint.

Kaken er oppkalt etter den russiske ballettdanseren Anna Pavlova (1881-1931). Den skal ha blitt laget i forbindelse med at danseren besøkte Australia eller New Zealand. Det vil si at det er noe uvisst, med det til følge at det er blitt blitt en aldri så liten kakestrid mellom de to nasjonene.


Oppskrift på pavlova


Kilde: wikipedia.org

Marengs, krem og friske bær er alt som skal til. INGREDIENSER


0 porsjoner


6 stk eggehvite


2 ts hvitvinseddik


4 dl sukker


1 ts maismel


1 ts vaniljesukker


Fyll:


5 dl kremfløte


5 dl ferdig vaniljekrem


300 g friske bær


FREMGANGSMÅTE


stekeovn: Forvarmes til 250 °C, senkes til 100 °C stekes i ca 1 time

Tegn opp sirkel på 26 cm i diameter på et bakeparir. Visp eggehvitene til hard skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader. Stek bunnen. Marengesen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem og blandes med vaniljekrem. Pynt med rikelig med bær.
ANNA PAVLOVA: Kanskje var det danserens luftige tyllskjørt som gav kakebakeren inspirasjon til marengskaken? © Foto: Wikipedia

http://www.klikk.no/mat/spise/article460458.ece