Fransk Cider

Boulard Cidre de Normandie Brut

Boulard

Denne er en favoritt nå, den er frisk og ikke for søt.. Den egner seg perfekt til fordrink ute i solen, men den passer også godt til middag- spesiellt til fransk mat med mye smak.

 Info er hentet fra http://www.philipsonsoderberg.se/: Ursprung: Frankrike - Normandie


Karaktär: Torr och frisk med tydlig ton av mogna höstäpplen. Härligt frisk syra och läcker liten mousse som lyfter smaken. En mycket fransk cider! Alkoholhalt: 4.5%

Lagras: Vinner inte på lagring.

Passar till: Välkomstdrink och törstsläckare, men också till mat med lite syrligt inslag, gärna svensk husmanskost som oxroulader med pressgurka eller kåldolmar. Ska serveras väl kyld.

Mer om Boulard Cidre de Normandie Brut: Calvados görs av cider och därför faller det sig naturligt att Boulard även gör en produkt av "råvaran". Deras Cidre de Normandie består av 100% äpplen som alla kommer från regionen Normandie. En Cidre de Normandie är, till skillnad från en Cidre Appellation Pays d'Auge Controllée, pastöriserad och filtrerad för att den skall hålla under långa transporter. Denna Cidre de Normandie är en klassisk fransk cider, som har mycket litet gemensamt med den flora av söta cidrar som idag finns på marknaden. Cidre de Normandie Brut är en ren, torr äppelcider. Flaskan är typisk för cider likaså etiketten och innehållet är läskande, fräscht och mycket gott. Den anrika firman Boulard grundades år 1825 av Pierre-Auguste Boulard, och har i över 170 år letts av samma familj. Just nu är det femte generationen Boulard, Monsieur Vincent Boulard, som är företagets ledare. Boulards destilleri, är öppet för besökare, ligger i Coquinvilliers mellan Lisieux och Pont l’Evêque knappt 25 km från Deauville. Om man någon gång har förmånen att få komma till dit kan vi rekommendera att man även provar en Cidre Pays d'Auge.
Blogglisten