JULEGAVETIPS -Babettes gjestebud

Det er Karen Blixen som skrev denne fantastiske fortellingen om Babette og hennes kulinariske kunnskaper. I 1987 kom filmen basert på boken og begge deler er fantastisk fine. Filmen får tennene til å løpe i vann der Babette tilbereder den ene delikatessen etter den andre. Både boken eller filmen er en fin gave til de som verdsetter både fortellerkunst og kokkekunst!


Babettes gjestebud (originaltittel: Babettes gæstebud) er en dansk film fra 1987. Manuskript og regi er av Gabriel Axel, og filmen er basert på Karen Blixens novelle Babettes gjestebud fra 1950

Filmen vant i 1988 en Oscar som den første danske film noensinne for beste fremmedspråklige film. I 1989 vant filmen den britiske BAFTA-prisen for beste ikke-engelskspråklige film. Filmen regnes som en del av den danske Kulturkanonen som ble offentliggjort i 2006.
I tillegg til opptak på Nordisk Films studio i Valby ble filmen tatt opp i Vigsø ved Hanstholm samt i og omkring den ensomt beliggende Mårup kirken ved Lønstrup Klint. Kirkens beliggenhet ytterst på klinten er årsaken til at den i dag er revet. Karen Blixens historie foregår i Norge. (http://no.wikipedia.org/wiki/Babettes_gjestebud_(film)
Blogglisten